Składniki:
- 80 g makaronu w dowolnym kształcie
- 80 g ziaren słonecznika
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 3 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 3 ogórki konserwowe (ok. 150g)
- 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
- natka pietruszki (3 małe gałązki)
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- olej do gotowania makaronu
Przygotowanie:
- Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju). Po ugotowaniu odcedzić na sitku i odstawić do ostudzenia.
- Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek, a następnie pokroić w drobną kostkę.
- Ogórki pokroić w drobną kostkę.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Słonecznik uprażyć na rozgrzanej, suchej patelni. Ostudzić.
- Wyżej wymienione składniki wrzucić do dużej miski, dodać majonez, musztardę oraz pieprz i sól wedle uznania. Wszystkie składniki wymieszać.
- Natkę pietruszki posiekać i udekorować nią sałatkę.
Życzymy Smacznego!